2013. július 22., hétfő

EUB

Külföldön a fotód sincs biztonságban  

Publikálva: 2013. 07. 18. 17:09
Idén is népszerűek a tengerparti nyaralások, de nem árt vigyázni, mert külföldön egy egyszerű rosszullét, vagy ambuláns kezelés is több tíz vagy százezer forintos költséget jelenthet. Ezért is ajánlott, hogy megfelelő biztosítással induljunk útnak. Legfrissebb közleményünkben az EUB szolgáltatásaira hívtuk fel a lakosság figyelmét.
Az EUB kifejezetten a tengerparton nyaralók igényeit figyelembe véve állította össze Tengerpart és Air Holiday utasbiztosításait! Ezek kiegészíthetőek az egyedülálló Flash Doktor fotóbiztosítással, mely a nyaralás alatt készített képeinknek nyújt védelmet, megelőzve a több tízezres adatmentési költséget.
Az EUB tapasztalatai szerint nyáron a legtöbb káresetet a tengerparti üdülőhelyekről jelentik: tavaly például a leggyakrabban Görögországból és Egyiptomból kértek segítséget. „A hazai árakhoz szokott magyar lakosság nincs tisztában a külföldi ellátó intézmények árszínvonalával, arról nem beszélve, hogy a népszerű tengerparti nyaralóhelyeken gyakran csak magánkórházak működnek még drágább szolgáltatásokkal. Egyik ügyfelünk például Görögországban kapott gyomorrontást, ami miatt 2 napos kórházi kezelésre szorult. Ez közel 300.000 Ft-jába került volna érvényes utasbiztosítás nélkül” – mondta el Lengyel Márk.
 
 
Gyakoriak a poggyászkárok, lopások is, és sajnos előfordul, hogy az adathordozók károsodása miatt elvesznek az utazás során készített fotók és videofelvételek, melyek helyreállításának akár 50.000 Ft-os költségét csak kevesen engedhetik meg maguknak.
 
Nem mindegy milyen utasbiztosítást kötünk: ugyanis a bankkártyához, hitelkártyához járó utasbiztosítás általában csak korlátozottan, alacsony értékhatárig téríti a felmerülő költségeket, míg az Európai Egészségbiztosítási Kártya (EEK) nem tartalmaz segítségnyújtási szolgáltatásokat – ilyen például a hazaszállítás megszervezése mentőautóval vagy repülővel, szállás biztosítása vagy tolmácsszolgáltatás –, és csak bizonyos kórházakban fogadják el.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése