2013. július 19., péntek

EUB


Már párszáz forintért biztonságban vagyunk a nyaraláskor
Többmilliós orvosi költségek merülhetnek fel egy kisebb műtétnél is

Budapest, 2012. június 7. – Pár nappal ezelőtt egy, a sajtóban megjelent hír számolt be arról, hogy hogyan vált a luxusnyaralás rémálommá egy Thaiföldön rosszul lett magyar férfi számára: a külföldi kórházi kezelés 3 millió forintos költségét - érvényes utasbiztosítás hiányában – a szerencsétlenül járt férfinak kellett néhány napon belül előteremtenie. Valójában ez csak egy a számtalan hasonló eset közül, hiszen többmilliós költséggel számolhatnak azok, akik a külföldi nyaralásuk előtt nem kötnek utasbiztosítást. Egyes országokban már egy egyszerűbb műtétnek is milliós költségei lehetnek, ha pedig speciális repülőgépet is igénybe kell venni a sérült hazaszállításához, az a kontinensen kívülről már 25-30 millió forintba kerülhet. A Generali csoporthoz tartozó Európai Utazási Biztosítónál (EUB) az indulás napján is gondoskodhatunk a gondtalan nyaralásunkról!


A leggyakoribb tévhitek az utasbiztosítások kapcsán:

  • Az utazási irodák ajánlatai kötelező jelleggel tartalmazzák a storno biztosítást, azonban ez a típus csupán a nyaralás meghiúsulása esetén térít, a nyaralás alatt bekövetkező balesetek, egészségügyi problémák tekintetében nem jelent biztosítékot. Ezekre a részletekre javasolt már az utazás szervezésekor rákérdezni.
  • Egyre elterjedtebb szolgáltatás a bankkártyák és hitelkártyák mellé kínált utasbiztosítás. Ezek a termékek általában csak korlátozottan, alacsony értékhatárig térítik a felmerülő díjakat, így egy hosszabb, távoli országba szóló nyaraláskor mindenképpen javasolt a hagyományos utasbiztosítás megkötése is.
  • Az Európai Egészségbiztosítási Kártya (EHC) kiváltása mindenképpen javasolt az uniós tagországokba irányuló nyaralások alkalmával. Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy az EHC nem fedezi a  beteg mentővel vagy mentőrepülővel történő hazaszállítását,  és  a magánorvosnál igénybe vett orvosi költségeket sem (az üdülőhelyeken pl. Görögországban, Bulgáriában, Törökországban az ambuláns ellátást jellemzően magánellátók nyújtják). Továbbá egy hirtelen betegség miatt sokszor nem tud a tervezett időpontban hazajönni az utazó, ilyenkor újra ki kell fizetni pl. a hazaútra szóló repülőjegy költségét, és ha egy hozzátartozó is kint marad vele, akkor az ő  szállásköltségével és hazautazásával együtt már több százezer forintos olyan rendkívüli költség terheli az utast - amit csak egy utasbiztosítás térít meg, az EHC nem.
ndtalan vakációról, hiszen honlapjukon kényelmesen és gyorsan megköthető az utasbiztosítás. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése