2013. június 12., szerda

Kárbejelentés - árvíz után


Az árvíz káresemény bekövetkezése esetén az alábbi kérdések merülhetnek fel ügyfeleinkben a kárrendezés folyamatával kapcsolatosan, amelyekre szeretnénk előre válaszolni. Amennyiben az ügyfelek kárbejelentéskor felteszik ezeket a kérdéseket, akkor az alábbi tájékoztatást tudjuk nekik adni, illetve ezekre a dolgokra kell felhívni ügyfeleink figyelmét, amikor az árvíz káreseményüket szeretnék bejelenteni.

1. Mit kell tennem, ha bekövetkezik a káresemény?
A kárbejelentéskor kérjük, hogy a keletkezett károsodásokat próbálja meg minél pontosabban leírni, és ha lehetséges, akkor a kár nagyságát behatárolni. Amennyiben módjában áll, akkor készítsen fénykép felvételeket.

2. Mit tegyek a további károk megelőzése érdekében?
Pl.: raklapokra tegye fel a bútorokat, vigye fel a könnyebben mozdítható dolgokat a padlásra, vagy magasabban fekvő helyekre, stb. Az értékesebb vagyontárgyait mindenképpen próbálja menteni, illetve evakuálásnál mindenképpen vigye magával.

3. Mikor fog jönni a kárszakértő? Mi a teendőm addig is? Az árvíz levonulásáig nem tud kimenni a kárszakértő, ezért az árvíz levonulása után fog kiérkezni a munkatársunk. Adja meg a telefonszámát, elérhetőségét a bejelentéskor, ha máshol nem, akkor a Polgármesteri Hivatalban. A kárszakértő kiérkezéséig írja össze a károsodott vagyontárgyakat, de a takarítást-, és a fertőtlenítést már megkezdheti.

4. Kitelepítéskor, ha saját költségen bérelek egy ingatlant, akkor azt téríti-e a biztosító?
A feltételekben megadott időpontig igen. Az ingatlan bérlését jelezze a kárbejelentéskor, és azt is, hogy szüksége van-e emiatt előleg folyósítására.

5. Hogyan tudok együttműködni a biztosítóval?
Lehetőség szerint fényképfelvételeket kell készíteni, a tönkrement vagyontárgyakat meg kell őrizni a szemléig (akár az udvaron is), de a takarítást, kárenyhítést elkezdhetik a szakértő megérkezéséig.


6. Mikor kapok kártérítést?
A biztosító szükség esetén előleget folyósíthat a károsult részére. A teljes kártérítési összeget a kárrendezés végén utalja át a biztosító. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése