2014. február 5., szerda

Nyugdíjbomba - Rémisztő számok





Sokakat aggaszt a nyugdíjprobléma, de kevesen lépnek - derült ki a Generali Biztosító ma ismertetett felméréséből. A válaszadók csaknem fele arra számít, hogy nyugdíjasként megélhetési gondjai lesznek, nyugdíjcélú megtakarítással azonban csak a válaszadók 18%-a rendelkezik. Az állam nem sokat tett az utóbbi években a helyzet javításáért, némi javulást jelenthet, amire az év elején bevezetett 20%-os adókedvezmény adhat lehetőséget.
*  1980-ban négy aktív keresőre még kettő jutott, ma már három, 2050-ben pedig már hat embert kell majd eltartania négy keresőnek. Ez lényegében adottság.
*  A Generali 1200 fős reprezentatív mintán végzett felmérése szerint egyre fontosabb a lakosság számára az öngondoskodás: 2009-ben 79% tartotta ezt fontosnak, 2013-ban már 86%.
*  A nyugdíjkérdést aggasztónak tartók aránya a 2011-es 53%-ról 63%-ra emelkedett. Mindössze 18% azonban azok aránya, akik gondoltak már rá, és tettek is lépéseket az ügyben. Pedig az emberek 47%-a szerint a nyugdíja egyáltalán nem lesz elég a megélhetésére.
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése