2013. február 2., szombat

EUB-Assistance - 3 milliós síelés?

Akár 3 millióba is kerülhet egy síbaleset

Közel 500 síbalesetről érkezett bejelentés a tavalyi szezonban az EUB-hez

Budapest, 2013. január 9. – Január folyamán a síelésre vágyók többnyire a szomszédos országok hegyei felé veszik az irányt. A síszezon szempontjából a legnépszerűbb úti célnak Ausztria számít, míg Szlovákia és Szlovénia a második-harmadik helyen található, Franciaországban és Olaszországban pedig általában a hosszabb és költségesebb síelést választók töltik szabadságukat. 

A hazai árakhoz szokott magyar lakosság általában nincs tisztában azzal, hogy külföldön már egy kisebb sportbaleset is milyen magas költségekkel járhat a megfelelő utasbiztosítás nélkül. Európán belül egy apróbb ambuláns ellátásért is több százezer forintot kell fizetni, amit sok esetben nem fedez a szokásos utasbiztosítás. 
.
„Egy ausztriai síelés alkalmával, néhány héttel ezelőtt, egy egyébként tapasztalt síelőnek számító ügyfelünkkel történt egy súlyos baleset. Az ügyfél síléce egy fekete pályán váratlanul leoldott, a másik lába maga alá csavarodott, elesett, és ennek következtében combnyaktörést szenvedett. Hegyi mentők hozták le a szerencsétlenül járt síelőt, majd mentőhelikopterrel vitték a közeli kórházba.
 Egy a helyszínen tartózkodó rokon hívta az EUB-Assistance-ot, mi pedig rögtön felvettük a kapcsolatot a helikopteres céggel, a kórházzal pedig elkezdtük intézni az ilyenkor szükséges dokumentumok beszerzését és a közvetlen költségvállalást. – mesélt el egy néhány héttel ezelőtti esetet Lengyel Márk, az EUB vezérigazgatója.

A fent említett síbaleset sajnálatos módon viszonylag „átlagosnak” tekinthető, és elszenvedőjének megközelítőleg 3 millió forintos költséget jelentett volna, ha nem lett volna érvényes Télisport utasbiztosítása. 

Az EUB „Télisport” utasbiztosítása kifejezetten a népszerű téli sportokra lett összeállítva, és olyan extra szolgáltatásokat tartalmaz, mint a síbérlet visszatérítését baleset vagy kórházi ellátást igénylő betegség esetén, továbbá a (saját és kölcsönzött) sí- és snowboard felszerelés biztosítását, valamint emelt szintű jogvédelem- és felelősségbiztosítást is. Utóbbi azért elengedhetetlen, mert ha mi okozunk balesetet egy síelő társunknak, akkor a közúti balesetekhez hasonlóan, nekünk kell helytállnunk a kárért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése